Kuala Selangor


Assalamualaikum semua, kali ni entri ana adalah berkenaan Kuala Selangor. Ada orang Kuala Selangor ke sini?? Hehhe. Ana pegi Kuala Selangor untuk attend kenduri kawen adik sahabat ana. Muda lagi orangnya, baru umur 20 tahun. Muda dari ana tuu.. Gambar bawah tu adalah gambar perjalanan pergi sehingga la kami sampai rumah kenduri di tanjong Karang. Jauh jugak la perjalanan dari UKM ke Tanjong Karang. Terpaksa menempuh hujan, rebut, petir.. heheh.. over sudahhh..

Perjalanan dari Tanjong Karang mengambil masa lebih kurang 2jam sebenarnya. Kitaorang sempat lagi singgah ICT menunggu rombongan sahabat lelaki yang pergi menaiki motorsikal tapi diaorg terpaksa stop dkt R&R sebab hujan lebat. Tapi tak best pegi ICT siang-siang. Tak Nampak lampunya. Kitaorg just rehat-rehat & singgah KFC situ je.. hehhe

Next, lebih kurang jam 2 ptg barulah kami smpai ke rumah kenduri sejak dari jam 10pg bertolak. Maklumlah, banyak rintangan dan halangan. Ketibaan kami disambut mesra dengan announcement dari pihak DJ kenduri lagi tau..waduhh..terharu betul ana dengan sahabat lain. Jom tengok gambar


Lepas mengisi perut, kami ke Bukit Malawati. Memang tempat terkenal kat sini as tempat perlancongan. Kami menaiki ala-ala train yang comel pusing bukit ni & ada hentian untuk bagi orang hutan makan. Orang hutan sini jinak sangat tapi sejinak-jinak mereka, kami tetap takotttt.. bawah ni gambar kitaorang dekat Bukit Malawati. Sesape yang rancang g Kuala Selangor tu, boleh la singgah sini. Memang best.. tak rugi pun..


Perjalanan diteruskan lagi ke rumah salah seorang sahabat ana juga terletak di area-area sini jugak. Lepas makan-makan kat rumah dia, kami bergerak ke masjid untuk solat maghrib. Lepas solat terus bertolak balik. Kami sampai semula di UKM pada jam 9 malam. Memang letih sangat rasa tapi best :D



Syukran Sudi Membaca

6 comments:

  1. best jalan2 cari makan.. oh ye belum sampai lagi kaki ni kat K.Selangor hahaha.. follow sini yer.. sudi follow pulak yer

    ReplyDelete
  2. selangor phat selalu pergi kuala selangor masa kecik2 penah la pegi hehe

    ReplyDelete