Eucerin Dermo Purifyer


Assalamualaikum, lama ana tak update blog. Alhamdulillah walaupun sibuk dengan tesis bla..bla..bla.., ana masih lagi diberi masa untuk bersama blog ana ni. Entri kali ni ana nak buat review tentang set pencuci muka.  Penah dengar tak jenama eucerin? Ramai sahabat ana yang tak penah dengar jugak..hahha..

 Ahaa, jenama ni memang familiar sangat dengan family ana sebab kitaorang guna sabunnya untuk sabun harian. Korang pun tak penah dengar? Yela, sabun ni hanya dijual di kedai-kedai jenis farmasi, guardian, Watson je. Kedai biasa takde. Tengok gambar sabun mandi bawah ni:



Ni lah sabun yang slalu digunakan. Apa yang ana nak katakan disini bukan sabun mandi tapi pencuci muka. Alhamdulillah ana dah guna seminggu dah set pencuci muka eucerin Dermo Purifyer. Memang sesuai dengan kulit ana yang boleh dikatakan berminyak & open pores. Ana beli set ni dekat guardian. Harganya boleh tahan la RM 85 include cleanser, toner & active concentrate. . Gambar aje la ana boleh tunjuk. Nak maklumat lanjut boleh KLIK SINI






Cuba tengok harga tu, ada less la walaupun sikit. RM 84.88..hehe


Okie dokie, Lepas shoping dekat guardian, jom layan  dunkin donut dulu..hehhe :D




Sampai disini dulu. Wassalam

p/s: korang pakai pencuci muka apa? Ok ke? :D

Syukran Sudi Membaca

16 comments:

  1. tahu jenama ni sebab kerja part time klinik. Memang bagus tuk kulit tapi tak pernah beli pernah try sample jer.. boleh tahan harganya ye..
    nanti nak trylah sebab kulit sayapun dan macam bermasalah sekarang ni..

    ReplyDelete
  2. kite pakai eversoft je..hehe. xmampu beli mhl2 :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau sesuai dgn kulit, tak kisah la jenama apa pun kan :)

      Delete
  3. nur pakai safi je..sesuai dengan kulit...

    ReplyDelete
  4. saya pakai sabun jaa serius ! hahak !

    ReplyDelete
  5. bagus tak sabun ni? Saya pakai dermalogica :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia kena ikot kulit jugak la . kalau kulit kering tak sesuai sebab nanti kulit mengelupas . nanti na nganga pown tak boley sebab kulit tegang na mampos hahak ! na jaga kulit muka ni senang kalau ada disiplin . tak payah guna produk mahal2 pown taw asalkan disiplin ! hee ( kering air liur banyak sangat membebel hihik ! )

      Delete
  6. wah,, tertarik dunkin donut tu plak.. hehe

    ReplyDelete
  7. siyes tak penah dengar pasal produk ni..tengs sbb share. maybe satu hari nanti boleh try..

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh cuba tp kena tgk kulit jgak la :D

      Delete
  8. produk eucerin ni,bole beli asing2 tk?

    ReplyDelete
  9. sis kalau untuk large pore boleh ke ? :)

    ReplyDelete