Seiring Sehaluan - UNIC


Assalamualaikum semua, hari ni ana nak kongsi 1 lagu. Mungkin ada yang penah dengar dan mungkin first time dengar. Yang pastinya lagu ni best sangat. Disini ana sertakan lirik dan juga video klip lagu. Try la dengar mesti jatuh hati, lagu tentang persahabatan :D

SEIRING SEHALUAN – UNIC

Kita laungkan Allahu Akbar Allah Maha Besar

Hari yang indah
Senyuman pertama
Hulurkan salam ukhwah kita

Berpesan mengingati
Dituntut agama
Kita bagaikan satu keluarga

Silaturrahim ini tak akan terpisah
Kita jalinkan seperti Rasulullah dan Sahabat

Kita laungkan Allahu Akbar Allah Maha Besar
Seiring sehaluan satu cita dan impian
Susah dan senang kita tempuhi bersama
Bertemu berpisah kerana Allah

Demi satu kejayaan
Perlu pengorbanan
Keazaman juga ketabahan

Inilah kehidupan menuntut kesungguhan
Tak semudah indahnya khayalan
Silaturrahim ini tak akan terpisah
Berbahagia untuk selamanya InsyaAllah

Kita laungkan Allahu Akbar Allah Maha Besar
Seiring sehaluan satu cita dan impian
Susah dan senang kita tempuhi bersama
Bertemu berpisah kerana Allah

Allahu Akbar Allah Maha Besar
Lailaha Illallah
Allahu Akbar Allah Maha Besar
Lailaha Illallah

Kita laungkan Allahu Akbar Allah Maha Besar
Seiring sehaluan satu cita dan impian
Susah dan senang kita tempuhi bersama
Bertemu berpisah kerana Allah

Kita laungkan Allahu Akbar Allah Maha Besar
Seiring sehaluan satu cita dan impian
Susah dan senang kita tempuhi bersama
Bertemu berpisah kerana Allah

video



Syukran Sudi Membaca

6 comments:

  1. lagu ni tak pernah dgr lagi
    mesti dgr nih :)

    sy peminat nasyid sgt2 !!

    ReplyDelete
  2. baca ni

    ni entry nasyid sy :)
    ada 3 semuanya..
    kunjung dak tinggalkan komen skali k :)

    http://destinicinta.blogspot.com/2012/07/puteriku-sayang.html

    http://destinicinta.blogspot.com/2012/08/anak-soleh.html

    http://destinicinta.blogspot.com/2012/09/istikharah-cinta.html

    ReplyDelete
  3. Minat jugak dgn lagu UNIC. byk yg best2. hehe =D

    ReplyDelete